Returnering av ångrade köp

Har du ångrat att du köpt en vara kan du naturligtvis returnera den till oss. Det är 30 dagars returrätt på varorna från den dag du mottagit dem. 

1) Ladda ner din retursedel här. Formuläret ska skrivas ut, fyllas i och bifogas i returförsändelsen.

2) Ladda ner din GLS-returetikett här - denna skriver du ut och sätter fast på paketet. Returadressen på GLS/Schenkers returetikett är Ammers c/o Ubsend A/S Germany.

Du kan inte returnera en vara du vill reklamera genom att följa processen på denna sida. När du vill reklamera en vara ska du istället kontakta oss på hej@lekakademin.se. Läs mer om reklamation på vår sida om köpvillkor.

Villkor för ångrade köp

Du kan inte ångra ditt köp genom att helt enkelt neka att ta emot varan – utan att ha bestämt det med oss dessförinnan.

Retur av ångrade köp sker för köpares räkning. Du bär ansvar för varan under transporten och för att den ångrade varan är försvarligt emballerad. Vid användning av returetiketten du hämtat här på webbplatsen dras 39 kr. från det belopp som återbetalas till dig som köpare.

Om varan har tappat värde, och detta beror på att du har använt den på ett annat sätt än vad som var nödvändigt för att fastslå varans art, egenskaper eller på vilket sätt den fungerar, kan du bara få tillbaka en del av köpbeloppet. Beloppet du kan få tillbaka beror på varans marknadsmässiga värde, och i vissa fall kan det betyda att du endast kan få fraktomkostnaderna återbetalade.

Återbetalning av köpesumman

Om du ångrar ditt köp får du tillbaka dina pengar. Vi för tillbaka pengarna med samma betalningsmedel som du använde vid beställningen, om du inte avtalat något annat med oss på förhand.

Vi utför återbetalningen när vi har mottagit varan.

Om du ångrar en del av ett köp

Om du har köpt flera varor av oss kan du alltid skicka någon eller några av varorna i retur samtidigt som du behåller några av de andra, även om de är köpta i samma beställning.