Magnetiska rutor för bygglekar: PIXIO

Handla enligt
Shoppingalternativ
Kategori
Pris
-
Sätt stigande sortering
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
 1. Önskelista
  PIXIO 50 PIXIO 50
  PIXIO 50
  Utvecklar bland annat förståelsen för konstruktioner och finmotoriken.
  210,00 kr
  I Lager – leverans 2-4 vardagar.
 2. Önskelista
  PIXIO 100 PIXIO 100
  PIXIO 100
  100 magnetiska byggklossar i 6 olika färger.
  420,00 kr
  Tillfälligt utsåld - 30/05
 3. Önskelista
  PIXIO 200 PIXIO 200
  PIXIO 200
  De magnetiska klossarna utvecklar bland annat barnets finmotorik och fantasi.
  835,00 kr
  Tillfälligt utsåld - 30/05
 4. Önskelista
  PIXIO 400 PIXIO 400
  PIXIO 400

  För pixliga byggprojekt. Magnetiska miniklossar och en smart guide-app.

  1 670,00 kr
  Tillfälligt utsåld - 30/05
 5. Önskelista
  PIXIO 800 PIXIO 800
  PIXIO 800

  För pixliga byggprojekt. Magnetiska klossar och guide-app. Även för äldre barn.

  3 060,00 kr
  Tillfälligt utsåld - 30/05
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida

PIXIO - bygg pixlade former med magneter

De flesta barn vet idag vad en pixel är. Vi är vana vid att titta på skärmar med olika upplösningar. Många barn skrattar om man visar dem gamla datorspel med animationer som består av pixlar i sockerbitsligan.

Det finns en myriad av kreativa möjligheter i att bygga med pixlar. Förutom den kreativa potentialen i att föreställa sig en figur och sedan konstruera den i ett fysiskt material så finns det mycket att lära sig genom att bygga figuren eller landskapet i kvadrater.

Ditt barns förståelse för geometri, balans och logik utmanas när ett runt huvud ska byggas i rutor. Det blir en lite annorlunda uppgift.

Dessutom kommer den sortens lärande som ditt barn kommer att mötas av under sin utbildning definitivt ha digitala inslag. Därför är det en bra idé att introducera ditt barn för konstruktion i 2D och 3D med PIXIO.

PIXIO kombinerar 2D- och 3D-figurer.

PIXIO är fyrkantiga magneter i hårdplastmaterial. De innehåller 6 små, starka magneter vardera, som är helt inkapslade. De små rutorna fäster vid varandra så det är lätt att bygga åt alla håll.

PIXIO finns 16 olika färger så möjligheterna att bygga precis det som fantasin leder till är enorma.

Dessutom finns det många olika uppsättningar av PIXIO att välja mellan för ditt barn. De finns i olika storlekar. Vissa lämpar sig för att bygga fritt medan andra är tänkta som byggsatser med en specifik figur som mål. Men alla set består av likadana, magnetiska rutor så de går att kombinera precis som ni vill.

Det finns också en gratis app till PIXIO. Med appen som stöd kan ni bygga tusentals olika projekt. Svårighetsgraden varierar mycket så ni kan definitivt och relativt lätt hitta just de modeller som matchar ditt barns färdigheter.

Ni kan bygga djur, hus, transportmedel, sagofigurer - utbudet är mycket stort.

 

Använd PIXIO för fantasifullt lärande.

PIXIO är också ett bra komplement till ditt barns läromedel. Ni känner säker till centikuber som många barn använder på matematiklektionerna. Det är genialiskt att visualisera beräkningar med de små kuberna.

I det sammanhanget är PIXIO kanske rätt sak att piffa upp undervisningen med.

De små magneterna kan även användas till matematik och de har något annat att erbjuda än centikuberna. Magnetismen gör det roligare att träna räkning upp till 10 och annan nybörjarmatte.

När ni har byggt smileys, husdjur eller bokstäver med PIXIO kan ni använda de kreativa slutprodukterna som kylskåpsmagneter. När ni vill bygga igen kan de helt enkelt tas ner, plockas isär och på så sätt användas om och om igen.

Uppfinnarna bakom PIXIO har gjort sitt jobb ordentligt. PIXIO har godkänts enligt EN_71 1 och 2, och patentet för de små, fina magnetiska byggstenarna är på väg.

Vi rekommenderar varmt PIXIO för alla nyfikna barn som gillar att ha lite speciella material i sina händer. Barn från 6 år kommer verkligen att ha kul och lära sig mycket genom att leka med magneterna. Mycket nöje.