Om Lekakademin

Leikinakatemia

Välkommen till vår webbshop med fokus på lärande och utvecklande kvalitetsleksaker

När Ann och Jane öppnade Lekakademin 2005, gjorde de det med en ambition om att göra det möjligt för familjer i Danmark att köpa leksaker som utvecklar barns färdigheter. Vi har kommit långt på vår resa och är nu glada för att kunna ge denna möjlighet till familjer i hela Norden.
Ann och Jane har jobbat för att få dröm och vision uppfyllt och idag har vi den största näthandeln som har med denna kategori att göra: Leksaker som gör barn klokare.
Nedan kan du läsa mer om vem vi är, vårt företag och vad vi tror på.

Vår vision:

Vi har en klar kompromisslös hållning omkring vad som bidrar till en positiv utveckling hos barn. Denna hållning har stor betydelse för vilka leksaker vi väljer att ha i vårt sortiment.
På Lekakademin.se hittar du bara leksaker och redskap som utvecklar barns färdigheter och är 100% säkra att leka med. Om leksakerna används, upprätthålls och förvaras enligt anvisningarna för respektive leksak, kan du vara helt säker på att ditt barn får positiva, utvecklande och lärorika upplevelser.
För många år sedan formulerade vi följande 8 tips för hur ni som föräldrar kan hjälpa era barn på vägen till klokare barn.

Du kan läsa dem här:

  1.  Barn ska slå sig så att de blöder, får bulor och gråter. Om vi packar in lekplatser, barnkammare och barn-miljöer för mycket tar vi bort något av våra barns viktiga inlärning. Varje gång våra barn slår sig, registrerar de viktig kunskap i kroppen - kunskap som med tiden blir till erfarenheter, kunskap om deras begränsningar och därmed även om deras nästa utvecklingssteg.
  2. Vi ska vinna över våra barn i Fia med knuff. Våra barn ska lära sig att hantera nederlag. Många studier visar att de som klarar av att resa sig efter ett nederlag kommer längst i livet. Om vi alltid låter våra barn vinna får de istället sitt första nederlag utanför hemmet, där vi inte kan lära dem i hur man reser sig igen.
  3. Vi ska lära våra barn att vara självständiga utifrån deras ålder och utveckling. Att knyta skosnören, att vänta på sin tur, att breda en smörgås, att lyssna, att delta i samtal, att cykla, att visa omtanke. Om våra barn kan dessa saker får de en mycket enklare skolstart, där de kan koncentrera sig på allt det viktiga och inte hamnar efter i förhållande till de andra.
  4. Vi ska ge våra barn passande utmaningar, som filosofen Humberto Maturana formulerade det. När vi ska stimulera våra barns sinnen och motorik är det är lite av en balansgång. Du ska nämligen inte ge ditt barn en utmaning som är så svår att ditt barn tappar modet. Den ska dock vara tillräckligt svår för att kunna kallas för en utmaning. Vår erfarenhet säger att barn kan mer än vad deras föräldrar tror att de kan. Så länge ditt barn får massor av kärleksfullt stöd längs vägen kan du absolut sätta ribban högt.
  5. Smuts är bra. Ju smutsigare ditt barn är vid dagens slut, desto mer har det lärt sig. Bli exalterad när barnen kommer hem med färg i håret, lera på kläderna och gräsfläckar på knäna. Det är ett tydligt bevis på att ditt barn har utmanat sig själv i dag och lärt sig något nytt.
  6. All inlärning börjar med nyfikenhet. Var glad för alla frågor som ditt barn bombarderar dig med och presentera inlärningsmaterial och leksaker för barnet, som utmanar barnets nyfikenhet. Låt ditt barn använda sin motivation för att ta reda på: var, när, hur och varför på egen hand och låt bli att rätta barnet. Fråga istället!
  7. Sociala färdigheter är viktigare än ABC och 123 innan skolstart. Vi säljer massor av fina böcker och spel som lämpar sig för att träna på ABC och 123. De är jättebra att ha med sig på utflykter, att ge till nyfikna barn och för att öva lite extra där hemma. Själva förmågan att lära sig och att vara del av en gemenskap är dock viktigare. Social kompetens går inte att lära sig framför en skärm eller en bok - den får vi människor när vi utför aktiviteter tillsammans, både inomhus och utomhus.

 

Hur allt började:

2005 hade vi båda små barn. Sedan dess har våra sammanlagt 5 barn deltagit i Lekakademin som lekpiloter och testkaniner. Vi började hemma i vardagsrummet med en bra idé och sedan har vi jobbat ihärdigt - det gör vi fortfarande. Vi ser dock också alltid till att vi och våra kära anställda har en bra balans mellan arbets- och familjeliv.

Det som från början bara var några varor i ett skafferi och en väldigt enkel webbshop är i dag ett företag med eget konto, externt lager och en flock av väldigt duktiga och engagerade anställda.

Kontakt:

Kontakta kundtjänst på tel 031-30 88 444 -vi svarar vardagar mellan kl. 9:00 -16:00

E-mail: hej@lekakademin.se