Plantoys visionära ledare: Det här är Vitool!

Läs om inspirerande Vitool från Plantoys
14 februari 2023

Vitool är en av vardagens hjältar och en visionär pionjär

När man stöter på en speciellt fin insats för planeten så förtjänar det att uppmärksammas.

I det här blogginlägget hyllar en av de finaste och duktigaste människorna vi någonsin träffat. Och nu ska du få se varför - personen heter Vitool och är grundare av leksaksfabriken Plantoys.

Vem är Vitool?

Du känner inte honom, men kanske känner du honom indirekt utan att du vet det? För Vitool är personen bakom det väldigt populära leksaksmärket PlanToys.

Idag handlar det inte om PlanToys utan om Vitool personligen, för han är en sådan person som får andra att känna att de är lite bättre människor - enbart genom att befinna sig i hans närhet.

Det är inte alla människor som har den förmågan. Det händer när man träffar en person som är uppriktigt osjälvisk. Människor som ger mer än de får och människor som ger villkorslöst - och en sådan människa är Vitool.

Vi vill gärna berätta lite mer för dig om alla de sätt Vitool gör en insats lokalt och globalt. Vitool är nämligen både väldigt engagerad i att ta hand om vår planet och att ta hand om människorna i sin närhet.

Vitool driver en fabrik som ger personalen hjälp med att få kontroll över privatekonomin. De anställda som har handikappade barn har möjlighet att ha med sig sina barn på jobbet. Och personalen kan handla livsmedel för lön som inte utbetalats ännu (utan att det kostar extra). 

Det är många företag som PRATAR om att ta hänsyn till naturen. Men det är inte alla som handlar på sina ord - i varje fall inte i en sådan skala som Vitool. Det kan du läsa mer om nedan.

Affaldsindsamling hos PlantoysAffaldsindsamling hos Plantoys

Vitool arrangerar utflykter då har tar med sig personal och andra frivilliga och städar på stränder i Thailand. Han har även inlett ett projekt för att rädda den thailändska sjökon, dugong - som är en hotad art. I det projektet bjuder han ut skolklasser för att plantera sjögräs och undervisar dem om de största farorna för arten. Det har lett till att arten faktiskt börjat öka igen.

Vitool har även skapat en "forest of play" - en skog som är inredd för lekar.

Vi tror att bilderna här under berättar historien bäst.

Bæredygtighedstiltag hos PlantoysBæredygtighedstiltag hos Plantoys

Förutom alla de lokala initiativen står Vitool förstås också bakom varumärket PlanToys - det är ju därför vi känner honom.

På den thailändska fabriken används ALLA delar av gummiträden till att tillverka leksaker (i vanliga fall förspills ca 20 % ). På fabriken används rödbeta och växtsav till att färga leksakerna och fokuset på CO2-utsläpp, hållbarhet och socialt ansvar är i stort sett konstant. Vitool kan helt enkelt inte låta bli, det är en del av hans personlighet. 

Bæredygtige tanker hos PlantoysBæredygtige tanker hos Plantoys

När du tittar på PlanToys leksaker hos Lekakademin så hoppas vi att du ser dem i ett nytt ljus. För när du köper leksaker från PlanToys får ditt barn inte bara hållbara leksaker som stimulerar hjärnan och kroppen: Du och ditt barn blir även medlemmar i den familj som tänker på planeten, djuren och människorna - varje gång en ny produktion inleds - och varje gång med Vitool i ledartröjan. Vi lektanter menar av hela våra hjärtan att Vitool och PlanToys hjälper till med att göra världen till en bättre plats. Och vi hoppas att vi idag har gjort det synligt även för dig. Det är en stor insats, men så mycket kan en enda verksamhet faktiskt bidra med när viljan är stark nog. Det är en inspiration för alla oss andra.

Se hela vårt sortiment från PlanToys här.

Naturen er vigtig for PlantoysNaturen er vigtig for Plantoys